För dig som klient

Kraftaverk är ett litet HVB-hem beläget i Gagnef, Dalarna. Vi har 19 platser för män i åldern 24-70 år med missbruksproblematik eventuellt med samtidiga psykosociala eller neuropsykiatriska diagnoser som ADHD, ångest, depression och bipolär.

Kraftaverk ligger i Gagnefs Kyrkby med buss utanför dörren och tio minuter till tågstationen. Därifrån finns goda kommunikationer till Borlänge, Falun, Uppsala, Stockholm och Gävle.

Aktiviteter

Vi strävar efter att erbjuda ett brett urval av aktiviteter där man som klient ska känna att det alltid finns något att sysselsätta sig med. Bl.a. erbjuds yoga och mindfullness med professionell instruktör. Träningslokal/gym finns på våning 2 för egen träning. Runt Kraftaverk finns många fina promenadområden. Till helgen planerar vi en aktivitet gemensamt med klienterna, t.ex. friluftsbesök så som till Njupeskär, Styckforsen, Springkällan i Rättvik. Andra fritidsaktiviteter kan vara gocart, paintball eller besök till badhus.

Behandling

Du som klient erbjuds deltagande i vårt strukturerade behandlingsprogram innehållande tydligt veckoschema där dagens startar med morgonsamling för att få information om dagens aktivitet. Dagarna bygger på gruppterapi och en gång i veckan erbjuds du individuellt KBT Steg 1 samtal. Vi äter gemensamma måltider och på kvällen samlas vi för en sammanfattning av dagen. För mer information om behandlingen och behandlingsinsatser, klicka här.

Data/TV

Det finns tillgång till två gemensamma TV-rum, ett biorum samt ett datarum. Hos oss få du som klient ha med dig din egen dator, mobil och/eller surfplatta och vi erbjuder tillgång till Wifi.

Ledighet & besök

Du som klient har alltid rätt att söka om ledighet och besök. Det ska alltid ansökas och beviljas av socialtjänsten i samråd med verksamhetschef och behandlingsansvarig.