För dig som klient

Kraftaverk är ett litet HVB i Gagnef, Dalarna, med 15 platser för män i åldern 18-55 år med missbruksproblematik eventuellt med samtidiga psykosociala eller neuropsykiatriska funktionshinder t.ex. ADHD och ADD.

Kraftaverk ligger i utkanten av Gagnefs Kyrkby med buss utanför dörren och tio minuter till tågstationen. Därifrån finns goda kommunikationer till Borlänge, Falun, Uppsala, Stockholm och Gävle.

Aktiviteter

Det ligger en skola bredvid där vi lånar gymnastiksalen, normalt en gång i veckan, och spelar innebandy, basket, inomhusfotboll samt har annan träning t ex redskaps- eller statisk träning. Vi har också yoga med professionell ledare på veckoschemat. Träningslokal finns i källaren för egen träning. Till helgen planerar vi gemensamt med klienterna en aktivitet, t ex besök på badhus.

Regler

Alla klienter skriver på ett kontrakt om regler vid ankomst. Gemensam tv och klientdator finns. Datorn används för att kunna utföra ärenden och för att kunna hålla god kontakt med familj och vänner. Drogkontroller görs regelbundet.